20210928

Ez az esemény sajnos már véget ért, köszönjük a részvételt

MANYI: Visszaemlékezés / kiállításmegnyitó

kiállításmegnyitó

A Manyi közösségi kiállítótereiben bemutatott fiatal alkotók műveiből békés álomszerűség sugárzik. A kiállítást meglátogató vendégek lehetőséget kapnak arra, hogy belépjenek az eddig zártkörűen működő alkotó- és közösségi térbe és közvetlen közelről tapasztalhassák meg az élményt.

Fotó: Farkas Aliz

Időpont

2021. szeptember 28. 18:00
Ez a rendezvény sajnos már véget ért.
#vizuál #Ébrenálmodók #Margitköz

A MANYI közösségi kiállítótereiben bemutatjuk azokat a fiatal alkotókat, akiknek műveiből álomszerűség sugárzik. A vendégek most lehetőséget kapnak arra, hogy az eddig zártkörűen működő, privát alkotó és közösségi teret megnézzék. A Magyar Képzőművészeti Egyetem jelenlegi és a közelmúltban végzett hallgatóinak élményei nem állnak távol a gyerekkoruktól, mégis mostanra elmosódott és zavaros emlékek tömkelegévé lett.

Az alkotáson keresztül viszont kifinomultabban élik meg azt az állapotot is, ami az ébredés utáni álomértelmezés, új dimenzióba helyezve ezáltal ezeket a bizonytalan szférából származó intuitív gondolatokat.  A kiállítók festményeinek, objektumainak és installációinak közös jellemzője a naiv, gyermekrajzos jelleg, ahol a játékosság és komolyság kéz a kézben jár.

Munkáik naiv, kedves, békés hangulat árasztanak, megnyugtató átjárást biztosítva a valóság és szürrealitás közt. Rácsodálkozó magatartást képviselnek, ami egy gyerekszoba biztonságos közegében elevenedik majd meg, a gyermekkori álomállapot nosztalgikus, posztumusz magasztalásának lenyomata, boldog, édes visszanyúlás egy már megfoghatatlan, éteri élményhez, ami a képzelet birodalmában termett.

Bánkúti Gergő, Csapó Dóra, Farkas Alíz, Kautzky Sára, Süttő Anikó

A program a Budapesti Őszi Fesztivál keretében, a Budapest Brand nZrt. közreműködésével valósul meg.

A kiállítás megtekinthető október 10-ig.

A program a hatályos járványügyi előírások betartásával látogatható. Az aktuális információkról kérjük tájékozódjon a helyszíneken és a helyszínek weboldalain.

Helyszín

Manyi   1027 Budapest, Margit krt. 16.

Manyi

1027 Budapest, Margit krt. 16.

Kapcsolódó programok

UTOPIA/DYSTOPIA

installáció

vizuál

UTOPIA/DYSTOPIA
Előadás, beszélgetés
Képező Felfedezők 4.0 – ÁLMAINK / kiállításmegnyitó

vizuál

Képező Felfedezők 4.0 – ÁLMAINK / kiállításmegnyitó
A Budapest Art Mentor program év végi összefoglaló kiállítása
“Nem nagy truváj”

vizuál

“Nem nagy truváj”
Technológiai kísérletek az előadóművészeti tervezésben